lördag 10 januari 2009

Matblogg (live)


18:09 Idag är det ombytta roller...hygienkocken från "ytterst" står idag för maten... Johan fyller en kastrull med det glasklara bodenvattnet och väljer att kalla det "pastavatten" därefter applicerar han kastrullen på en het platta.

18:10 Han har precis fått upp värmen i pannan och kastat i bacon medans han på ett till synes erfaret sätt hugger upp löken i mindre bitar... Det luktar som det blir pasta carbonara eller nån som inte har duschat på tre dagar...

18:12 Löken kastas i grytan... och johan börjar väl tajmat frenetiskt hugga en röd paprika i mindre bitar... Kocken är fortfarande odushad

18:17 Paprikan kastas i och några baconbitar förflyttas omedvetet från stekpannan ner på den nytorkade spisen. börjar lukta mer som carbonara är svettig man.

18:20 Palten blandar i grädde (ej laktosfri) tillsammans med de andra livsmedlena i grytan... detta kommer bedömt resultera i samma effekt som igår efter chili med bönor och öl... vi var tvugna att tynga ner täckena i natt för att få dom att ligga kvar.

18.25 Johan låter mig provsmak på ett lätt romatiskt vis där han matar mig med den varma men välsmakande pasta såsen..

18:27 Johan skakar ägget...fortfarande i skalet??? Är väl nått han fått lära sig på F21...

18:29 Den halvnakne kocken rör i grytorna på ett till synes erfaret sätt...

18:31 Den tidigare nämnda fastställer att pastan är klar och väljer att till del applicera detta i grytan...resten lägger han på spisen... min amatörmässiga gissning är att det är för aromen... han flyttar sedan spagetting från spisen och ner i grytan tillsammans med dom andra spagettisarna och allt annat...

18:33 Mannen i mitt kök påstår sig nu skapat en perfekt carbonara utifrån i stort sett ingenting... Är det inte fantastiskt!

18:35 han serverar maten på ett proffsigt sätt på dom smått odiska tallrikarna och torkar sedan snittsigt av kanterna som han har lärt sig göra genom dom otaliga matprogram han följer.


18:40 "Per Morberg" har gjort det igen... Hygienkocken från ytterst har återigen lyckats... den svettige mannen i mitt kök har skapat en måltid utan dess like... Tack Johan!

Look alike... röstningen pågår i fältet till höger...

5 kommentarer:

CC-Sailor sa...

Jag vill bara säga Tack Pappa du har lärt mig allt jag kan om Kök

Claes sa...

"Svettig carbonara", att införa i Cowchasers kokbok

Cowking sa...

All mat med grädde och nakna män går fetbort! Men det var kul att följa processen. Vad är föressten bestämd form plural för spagetti? Spagettinarna? Spagettisarna? Spagettin?

Johan sa...

vad då rå? alla vet att alla kända kockar är män, och grädde det är liksom bomull för hjärtat och en mycket god ingrediens.
Tycker man att man blir för fet så kan man ju träna lite i stället.

Claes sa...

Träna!? Kommer inte på frågan!