torsdag 26 februari 2009

Bloc Party!

Har ju glömt att rapportera från senaste konserten härifrån Fjollträsk.
Bloc Party intog Cirkus i tisdags och jag har alltid haft en hemlig liten kärlek till detta band. Mest för att deras musik byter tempo, takt och utseende minst 7 gånger per låt, hade inte velat va trummis i det bandet kan jag säga.

Sångaren Kele Okereke har en enorm energi, crowd surfar, springer ut bland publiken (med sin micsladd hängade över hela lokalen) och upp på läktarna längst bak. Så mycket energi dessutom att han inte nöjer sig med publikens insats utan vill elda på dom ännu mera, vilket han lyckas med rätt bra.
Enda medlemmen i bandet som man kan klaga på är nog gitarristen, Russell Lissack, som bara står fast på sin plats och lirar. Han spelar inte dåligt på något sätt, men i ett band som öser på med energi så får man fan ta och ösa på lite själv också.

Den förväntade höjdpunkten, låten "Helicopter", blev något av en besvikelse då Kele tar i lite för mycket och svävar ut så att hela låten förstörs. Dock blir det 2st "encores" och låten "Ares" från plattan "Intimacy" förvandlas till den solklara höjdpunkten på hela kvällen.

Allt som allt, en sjukt bra spelning och jag är överlycklig över att äntligen ha fått se dom live!

Inga kommentarer: