torsdag 18 november 2010

Framtidsyrke, bloggläsare?

Måste erkänna, (förlåt Kajsa, om du känner dig lurad) men jag skrev det föregående inlägget mest som ett test. Min svåger skrev ett inlägg på sin lilla blogg om ett missöde med comhem och nån on demand tjänst, och bara några timmar senare hade han ett svar och en ursäkt från någon inom comhem. Började då fundera om de större bolagen har människor anställda som bara googlar igenom bloggar för att väga upp eventuella negativa bloggposter och ta med tusan om det inte verkar så!? Kul yrke, man blir lite nyfiken vad det krävs för utbildning? Kanske Kajsa kan svara om jag skriver Mc Donalds här??? Jaja vi får se.
Det är sannerligen ett nytt decennium då man kan försörja sig både på att skriva och läsa bloggar.

Nya sköna värld!

4 kommentarer:

Ola Eriksson sa...

Hej,

Kul att du uppmärksammar vårt arbete i sociala medier. Då vore det nästan tjänstefel från vår sida att inte kommentera även här:)

Vi ser det som oerhört viktigt att bemöta och hjälpa våra kunder i alla de kanaler där kunden vill prata med/om oss. När bloggande blir allt vanligare så måste vi finnas där i takt med att kunderna allt mer tar för givet att vi ska finnas med där.

Vi på Com Hem har flera anställda på vår Kundservice som jobbar med sociala medier, bloggar, forum och Twitter till exempel. Som du säger är Google till exempel ett bra verktyg, däremot går det automatisera det hela ganska mycket så vi behöver inte sitta och göra manuella sökningar hela tiden.

Hälsningar,
Ola Eriksson
ansvarig sociala medier
Com Hem

Claes sa...

Inte för att vara sån Lars, men: I fucking told you so.

"Sen när har google tillgång till allt jag gör på internet? De är väll inte min ISP?"

Sedan mitten av 90-talet ?

Saffe sa...

haha, ni lyckades få två stora svenska företag att skriva här på typ två dagar.. Bara jag som blir sugen på att skriva nått typ av spam skript och tjäna sweet sweet money på alla kundtjänst trafik?? :)

bra referens där med a "brave new world" också :)

keep the masses happy

Cowking sa...

@Claes, men snälla, det är väll en sak att läsa det som skrivs på offentliga sidor. Men jag tror inte att jag kan ringa google och få fram statistik på min data, typ ta fram text och bilder jag mejlade till dig igår, eller vilka spel jag spelat, eller vilka ip nr som jag varit i kontakt med. Möjligen att google trackar vilka sidor jag besöker och googlar, men så länge de skiter i vad jag gör där bryr jag mig inte! Google är ingen lagstiftade makt i Sverige. Och om det kom fram att google installerar någon slags mask som övervakar all trafik på min dator, även den som inte går via chrome skulle det nog vara rätt kört för dem...Och som sagt var, även om google övervakade allt på Internet så skulle jag inte bry mig, de har inte något intresse av att sätta dig mig, det är när de som kan kräva mig (godtyckligt) på miljontals kronor smygövervakar mig som jag blir orolig! Man har rättigheter i en rättstat och Ask och CO struntar i det!!