tisdag 1 december 2009

F1 2010!!

Har lite torka i motorsportstarmen och beslöt mig för att kolla lite om det finns nyheter kring F1 för nästa säsong. Och det fanns det!

- Jenson lämnar Brawn och signar för McLaren Mercedes. Förare i McLaren blir då alltså Jenson OCH Lewis, kan bli farligt! (Och Brittiskt...)

- Brawn, som 2010 blir Mercedes GP, har då alltså varken Jenson eller Barrichello kvar, däremot har Nico Rosberg signat. Virgin har startat ett eget team där Ross är delägare, stärker säkert bilen en hel del då man får mer information från tester med detta upplägg.

- Amerikanerna ger sig även in i cirkusen med ett eget stall, US F1, där det har varit på tal om att Danica Patrick skulle köra. Däremot inget klart och inget som tyder på att hon är intresserad men det skulle verkligen tillföra med en kvinna i F1.

- Det har även pratats mycket om Schumis comeback, då i Mercedes, men det lär väl den som lever då få se om det blir av, och i vilket stall isåfall..

Upplägget blir också annorlunda då det 2010 blir förbjudet att tanka under racet, däckbyte är dock fortfarande som vanligt.

Ser fram emot nästa säsong!

3 kommentarer:

Johan sa...

intresant intresnat frågan är ju bara, ska man vara trogen McLaren eller ska man svika för Mercedes?

Claes sa...

Eller vad sägs om att vara trogen soffan och pekfingret i naveln ? Då kan man ju alltid skaffa sig en uppfattning om vilket märke som är bäst efter racet (dvs. alltid hålla på den som vinner) :)

Johan sa...

Haha ja & bakis som man är så lär man ju sova halva loppet/loppen =))