fredag 23 oktober 2009

Lars vardagsobservationer

Varför är det så att man alldrig kan få vara nöjd, jamenar man kan ju vara nöjd ett tag men det verkar som att det finns en natrurlag som säger stop för överdriven nöjdhet. Det finns tusentals exempel, Man har köpt en jacka - man är jävligt nöjd, tills man går förbi en annan butik och ser att samma jacka är 30% billigare där. Man tycker man har fått hem en snygg tjejj - man är jävligt nöjd, tills hon ringer dan efter och berättar att hon har (Insert: valfri könssjukdom)
Det verkar som att det även finns en tidsaspekt involverad, denna är inte exakt men det är extremt sällan man får uppleva mer än 24h av oavbruten nöjdhet. Detta kan kanske (vad vet jag) förlängas av droger, men då brukar återföljande onöjdhets period förlängas med lika mycket. Enlig mig kan det finnas två möjliga förklarnigar till denna machchistiska dragning till "onöjdhet". Antingen är människan som art helt enkelt naturligt onöjd, vi är helt enkelt otacksamma jävlar som alldrig är nöjda och bra tillfälligt kan rycka upp oss ur det träsk som utgörs av vår sinnevärld. Den andra och kanske mer skrämmande är att det faktiskt finns en gud och att han/hon/det är en elak jävel som så fort det går bra för någon är där och petar ner en i träsket.
Så, om du är nöjd. Njut det kommer inte att vara länge till. Om du är onöjd. Ta det lungt, du hittar snart nått att lyfta upp dig ur träsket med.
/Cowking

1 kommentar:

Johan sa...

Du får börja handla skor, skor är en källa till evig lycka!