måndag 2 mars 2009

Life as Padawan

Jaha, den berömda handsken är kastad och jag tar upp den!!
Tänkte ta och ägna denna vecka åt att undersöka kriterierna för när man ska kunna sägas ha skaffat sig "the force" eller "kraften" som vi säger på svenska. Kommentera gärna så att vi är överens om vad som gäller när träningen drar igång på måndag!
Om man först ska ta och definiera vad "kraften" är för något, enligt källan till all kunskap (Wikipedia) så är "kraften"
"Kraften, eng. The Force, är en företeelse i Stjärnornas Krig -filmerna. Kraften finns överallt; den håller världen samman. Den som lärt sig hantera kraften kan styra den eller låta sig styras av den. Kraften ger förmåga att se in i framtiden, att flytta saker med bara tanken och att styra andras tankar. Men du kan även förstöra saker, med hjälp av kraftens mörka sida . Eftersom kraften håller ihop allting så kan du göra i princip allt. Den härrör från ett energifält som alstras av den mikroskopiska livsformen midi-chlorianer."
Så vad lär vi oss av detta?
1. Ger förmåga att se in i framtiden
2. Flytta saker med tanken
3. Styra andras tankar
4. Förstöra saker
5. Göra princip allt

Denna lista ger oss dock lite huvudbry, speciellt punkt 4 och 5 är enligt mig problematiska. Om vi börjar med nr 4, vad menas med att "förstöra saker" det kan jag göra redan nu! Eller måste jag förstöra dem på ett speciellt sätt?
Punkt nummer 5 kanske också behöver definieras lite bättre annars kommer definitivt mina sk vänner att hävda att jag misslyckats även om jag lär mig styra Jessica Alba till att ge mig en lapdance. Kriterierna ska vara klara till måndag iallafall när träningen drar i gång med en översyn av hur "stark" jag är i "kraften" just nu.
May the "kraften" be with you.

3 kommentarer:

Claes sa...

Bara så att vi inte blir stämda av Vattenfall eller liknande bolag/institutioner så måste jag bara utveckla att "kraften" ej har något att göra med spänning....

Och jag tycker verkligen att du, Lars, ska jobba på att utveckla den mörka delen av "kraften" under det kommande år.

Saffe sa...

May the "kraften" be with you. Får mig att tänka på The Tomten. Passa er för honom. The Tomten är farlig.
http://www.amazon.com/Tomten-Astrid-Lindgren/dp/0698115910

Johan sa...

Yess äntligen är vi igång!
Ser fram emot spännande läsning under det kommande året!
& kanske änu mer spännande misslykande när vi ska testa digpå "kraften" mohahaha