tisdag 1 juli 2008

Dimma och träsmak (dag2)

Jobbig natt på gården, varulvarna rymde i natt samtidigt som dimman låg tjock. De små liven hade lyckats gräva sig ut ut källaren, det var säkert Torsten, den älste av dem som är lite av en spillevink som låg bakom. Det var inget annat att göra än att ge sig ut på varulvspasset. Hur fångar man en varulv då undrar ni? Jo det finns ett gammalt beprövat bondeknep som till och med hädangågna Astrid Lindgren kände till.
Man gräver helt enkelt en grop, täcker över med granris och betar med en ring falukorv. Sen är det bara att vänta.
Fick gräva ett par gropar då man knappast kunde hoppas på att alla de små raringarna skulle gå i samma fälla, jobbigt som fan med alla gropar. Nåja efter ett tag så var det klart, bara att öppna en kall en och sätta sig och vänta. Ett par timmar senare (och en grym träsmak i rumpan)
var de infångade och tillbaka i källaren, ett gott nattverke. Jaja nu ska jag knyta mig i ett par timmar. Nästa gång ska jag berätta hur man tämjer gäddor.
Over and out.

6 kommentarer:

Cowchasers Slädmekaniker sa...

Är inte varulvar farliga och bits ?

CC-Sailor sa...

inte farligare än gäddor tror jag?

Anonym sa...

Duh, varulvar bits, därför fångar man dom i en grop och håller dom inlåsta i källaren, dumma stockholmare!!!

Cowchasers Slädmekaniker sa...

Hmm.. och hur får du upp dom ur gropen? Använder du KRAFTEN som endast bönder besitter eller ?

CC-Sailor sa...

Hö gripen fattar du ju!

Anonym sa...

Jag använder ju naturligtvis min John Deere och en kätting med en krok betad med korv naturligtvis, herregud det är ju det john skapade sina traktorer för!!!