fredag 2 maj 2008

Bakis på IKEA

Händelserikt valborgsfirande i år.
Jag och Mr. Bremark brännde iväg till Uppsala efter jobbet i onsdags för att titta på alla fulla studenter och hälsa på Jossan i hans nya lägenhet.
Visst, vi hade med oss en par bärs och lite bubblande vin, men jag hade aldrig räknat med att dra igång en sådan praktfylla på valborg som man bara hade när man var ca 14.

Satt så i Jossan's lägenhet ett tag och nästan tömde en hel platta bärs, drog vidare ut på flustret eller var stället nu hette för att till slut skiljas vid taxistationen efter att stället stängt.
Jag och Mr. Bremark följer med 2 damer på efterfest och Jossan fixar en egen med kvart i 3 ragget.

Efterfesten vi blivit bjudna på slutar rätt snart med att värdinnan ligger och sover och den enda tröst vi hittar är lite färdigspädd Smirnoff, inte acceptabelt.
Vi drar därför ut i morgonljuset och hittar ett McDonalds i närheten där vi slår oss ner för att dels försöka orientera var vi egentligen är någonstans, samt låta Mr. B klanka ner på personalen lite.

Klockan var nu närmare 5 och det var minst två timmar sedan vi skiljts från Jossan, lite oroade för att inte riktigt veta hur och var vi skulle sova den natten.
Vi börjar efter bästa förmåga knalla iväg åt ett ungefärligt väderstreck där Jossans lägenhet ska ligga, med några graders avvikning för att kompensera för det missvisande interna gyroskopet.
Hittar så småningom rätt, efter att jag mött Urban på vägen, och ringer på (läs bankar högljudt) hos Jossan. Han kommer ut och tycker att vi ska gå ett par varv runt kvarteret , "2-5 minuter så är jag klar" och en kvinnlig röst innifrån undrar vem det är som vill in, kvart i 3 ragget (ki3r) var alltså fortfarande kvar.
Icket tyckte vi! Stövlar in, Mr. B lyckas förstås nypa soffan för att sova på, medan jag blir förvisad till golvet. Ki3r lämnar omgående fastigheten och Jossan linkar skadeskjutet även han till sängs.

Lite senare på eftermiddagen då vi börjar vakna till liv, jag med träsmak ut i fingrarna efter en het natt tillsammans med fiskparketten, lyckas jag även pajja Jossans lampa, nyinköpt från IKEA med glasskärm.

Så, tillslut, bakis på IKEA är inte att rekomendera. Speciellt när man har 2 vänner med sig som är lika, om inte mer bakfulla, som inte fått ligga och som beter sig som bittra små barn.

3 kommentarer:

Syrrorna i Pite sa...

BRA jobbat brorsan!!!
Keep on rocking!!

CC-Sailor sa...

Ha känner igen vissa fragment av din story nästan så att jag skulle kuna vart på samma fest fast en annan dag i en annan stad i en annan tid.... Men saknar jag empati för dig.... NÄ!

Cowchasers Slädmekaniker sa...

Hahahaha