söndag 30 november 2008

Gräddfil

Jag blir så jäävla arg!
Nu har mejeriindustrin ändrat storleken på förpackningarna för gräddfil så att mängden nu är 3dl istället för 2dl.

Då man tittar på arla.se och söker på recept innehållande gräddfil så är de allra flesta anpassade för 2dl, vilket innebär att man då får 1dl över i den lilla förpackningen som får stå och mögla i kylen. Hur har dom tänkt nu egentligen ?

Däremot har chipsindustrin anpassat sig väldigt snabbt och gjort dippåsarna större för att det till synes ska vara nog med innehåll till 3dl, dock tvivlar jag på att det verkligen är större mängd pulver i påsarna. Någon slags konspiration måntro?

Nu är det bara att börja skriva till Sverker!

Stocholm!

Blogg torka, är i stockholm hos Claes gillar hans nya lya skarpt!
Så i morgon blir det julklapps jackt i storstan & julkalendern startar i morgon!

onsdag 26 november 2008

TUG

Har funderat ett tag på att skaffa mig en Tug båt och leva ett gott liv men detta får en att tänka efter.

tisdag 25 november 2008

Att Resa

Lämna USA är mot min förvåning inga svårigheter med tanke på hur svårt det var att komma in i landet men jag får ändå en känsla av värme när jag sätter mina fötter på Amsterdams flygplats, en känsla av att nu är man hemma och ändå är man inte det.

Att tiden efter 11 september har lämnat djupa spår i världen är nog ingen tvekan vart man än reser och vist har vi säkerhetskontroller här i Europa också men det är som om allting flyter på på ett helt annat sätt här i Europa, för känslan jag får då jag ska ta mig igenom USA är att terroristerna har lyckats med sitt uppdrag även om det inte har sket några fler attacker i USA så har liksom hela landet bromsat in.

Vist flyter livet på i USA och jag har absolut inte sett och upplevt allt, men jag har nog inte gått in i någon butik eller shoppingcenter utan att det kryllar av mer eller mindre beväpnade säkerhetsvakter, och skulle jag se så mycket poliser patrullera som jag sett i USA i Sverige så skulle det vara omöjligt att begå brott hemma, det skulle inte finnas utrymme helt enkelt.
All denna ”vardagliga” säkerhetsupptrappningen känns i mina ögon överdriven och inte alls nödvändig. Skulle det varit så att jag bara föll ned i USA utan någon som helst aning om vart jag var så skulle jag nog tro att jag befann mig i ett extremt farligt land och tanken på en polisstyrd stat ligger nog inte långt bortom horisonten.

Ändå trots allt krongel, kontroller och pappersarbete som ska gås igenom både in och ut i landet så vill jag till baka, jag vill se mer av USA kan inte riktigt sätta fingret på vad det är men kanske är det att det just är annorlunda mot Europa som gör att jag vill se mer.

Road trippen som jag och herr H pratade om för länge sedan ska nog dammas av och förverkligas och New York ska definitivt besökas någon gång.
Det var extremt häftigt att se skyskraporna torna upp när jag mellan landade på JFK i kvälls mörkret såg de ut som en ljusvägg när vi landade, så pass coolt att jag ska dit och se dem.
Men det är skönt att vara hemma mer eller mindre i alla fall och i nästa inlägg ska jag lätta några tankar om feta personer (vilket det också finns gott om i USA).

Palt in Palt ut!

Äntligen!

Palten har landat, rikslarm återkallat.

Missing one Palt

Return him immediately!

söndag 23 november 2008

Väntans timmar

Här går man och väntar.
Helspänd på när det ska ske.
Ser fram emot ett samtal som jag hoppas kommer väldigt snart.
Ett samtal från.. PALTEN!

Ska dock iväg och spela lite innebandy om ett tag, men har du landat så hör av dig snarast!

torsdag 20 november 2008

wOhO!


På första sidan på aftonbladet ser jag nån jag känner igen. Vem kan de va!
Inte bara som text nu med fotobyline!

onsdag 19 november 2008

Helt slut!

Serie-mini-final i HockeyBockey div3 här i Fjollträsk, vi har precis mött Hästkraft (fråga inte, men dom var inte snela iallafall).
Dock gick det iallafall vägen och vi är fortfarande obesegrade.

Hästkraft - Media Pro, Slutresultat: 2-4

Nu ska jag lägga in mig själv på ålderdomshem i 2 veckor för att ta igen mig efter detta.

torsdag 13 november 2008

Mitt händelserika liv...

Glömde en sak...

Bland mina 20 skäggstrån har jag hittat ett rött...

förklara det vilken genetikforskare som helst!

det var allt..

Taklagsfest!

Igår var det Onsdag tror jag att jag är helt säker på...

Jag var i någonstans mellan Boden och inget..
Det enda jag hade att förlita mig på var min systemetkasse...inget annat var säkert! Vi hade samlats ett gäng i en gård på tidigare nämnd plats för en lugn och stillsam pluggkväll.. (jag borde ha anat oråd med tanke på ölen i påsen som jag hade med mig)
Plugget utgick ganska tidigt och pluggkvällen och övergick i enbart kväll.

Man måste ha ett syfte för att dricka öl på en tisdag...onsdag!...söndag? så därför bestämde vi oss för en förebyggande taklagsfest...det stod mellan det och en förebyggande svensexa...men ingen i församlingen borde få gifta sig men vi var säkra på att någon under sin livstid borde nån gång bygga ett tak.

Vi åt middag, bastade, satte upp darttavlor... allt sånt man gör på fest. Därefter övergick kvällen i dartkastning..
Vid sina sinnens fulla bruk kan man tycka att det hade varit lämpligt att använda sig av den tidigare nämnda darttavlan...men icket!
Den fredliga sporten dart blev till ett mindre folkmord där smärta, skadeglädje och BLOD var dom största faktorerna.. som ett folkmord naturligtvis skall innehålla.
Jag borde ha dragit mig ut när jag insåg att jag hade dom tunnaste byxorna...
Istället vaknar jag bakfull på en takstol med en skruvdragare i handen, blodiga kläder och fler kroppsöppningar än vanligt.

Ett halvt tak blev lagt och jag har nu förbrukat halva min taklagsfest..

Palt på Lördag.. då kan väl inget gå fel?

onsdag 12 november 2008

VI reser!

Om allt går väl nu så ska jag få resa hem nästa vecka!
Planen ligger enligt följande,
Landa Gbg spendera 4-5 dagar på sveriges framsida!
Ta tåget/flyget/fötterna eller Tjacka en bil/cykel/pistmaskin eller vilket annat motor buret fordon upp till huvudstaden för att bösöka Clemens! (när Clemens är less mig) så tar jag mig upp till Pittt stan för avlastning av bagage sedan vet jag inte vart jag ska norrut och hällsa på simon eller söderut för att hälsa på lars förslag?
Ska hursom hälst bli grymt skönt att komma till landet mellan mjölk!

tisdag 11 november 2008

Vinstmaskinen!

Vi fortsätter prestera bra på isen, dock hårdaste motståndet hittills:

Media Pro - Schindlers Hiss AB, 7-3

Kan även meddela att jag precis telefonerat med seglarpojken som mår väl och meddelar att han snart anländer i Svealand, FAN VA KUL!!

söndag 9 november 2008

Bakis och vinprovning

Stenhård drabbning igår hemma i Pit-stan... Så till den milda grad att herr Simon enligt ryktet vaknade med en cheesburgare i fickan idag och undertecknad med den värsta bakfyllan på mycket mycket länge. Spenderade gårdagskvällen i Bergdahls nya casa och betyget är det högsta på skalan, riktigt läckert!

Så idag bar det av till Lule för dop av min systerdotter, som sagt med den värsta bakfyllan jag haft på länge.. Som inte vill gå över heller för den delen..

Lite fika och kaffe på det så var det fortfarande inte bättre.

Då kom räddningen.. Micke sprättar 3 vinflaskor (sammanlagt värde ca. 1000 spänn) och fixar en vinprovning. Lycka, bakfyllan går över och man är äntligen återställd.
Dock lite oroväckande..

För att inte slita på ett gammalt uttryck så får jag väl säga; aldrig mer...

Millencollin

Har nån hört den nya låten? Jag tycker den var bra om man går in på deras skiva får man höra en låt som låter som det är en fortsättning på "Fazil's Friend" nåja dom kommer då till umeå den 11 dec får väll se om dom är nå bra då.

söndag 2 november 2008

Party

okej kommer hem inom en snar framtid vet inte om jag sakt det men jag onskar mig lite fest da jag kommer hem!
Palten in Palten ut!
generated by sloganizer.net