måndag 13 oktober 2008

Utvärdering nr1

Jag tycker själv att jag är öppen för alla sorters musik, men som alla vet så är man rätt färgad vad man egentligen tycker om och inte tycker om.
Har aldrig riktigt fastnat för Pearl Jam, men fick en strikt order av Hjeltman att ge det en ärlig chans och lyssna igenom några av deras plattor, och här kommer min utvärdering:

Vad jag gillar mest är sångaren Eddie Vedder, har lyssnat både 7 och 19 gånger på hans soloalbum "Into The Wild" (som är soundtrack till filmen med samma namn) och fullkomligt älskar denna. Dock tycker jag inte hans röst kommer lika bra till användning i Pearl Jam som i soloalbumet då det låter lite bakvänt här och där (fråga mig inte hur eller var, det bara är så).
Däremot måste jag säga att jag sällan hört ett band som är konsekvent bra rak igenom i varje låt, det är oftast bara några enstaka låtar man tycker är bra på varje album, men här tycker jag det inte finns någon sådan tendens. Jag tror faktist det beror på att det verkligen kan vara lite bakvänt här och där.

Så, på samma sätt som att jag inte tycker att Eddie Vedder får ut sin fulla kapacitet, så är kombinationen att hela arrangemanget följer den struktur den gör, det som får Pearl Jam att få en självklar plats i min iPod (äger ingen, men när man äger en Mac så är det tydligen så man måste skriva....)

1 kommentar:

CC-Sailor sa...

Mycket surr lite verkstad....