fredag 27 juni 2008

Tillbaka bondgården (dag 1)

Därför att de flesta cowchaser medlemmar inte har en aning om hur det är att ha en koblaja mellan tårna tänkte jag att nu när man är hemma på gården skulle ta och skriva en 110% ärlig sammanfattning av livet på landet. Ni statsbor tror säkert att man bara står och tuggar på ett halmstrå och vrider på kepan. Men det är så mycket mer så här kommer den oförfalskade sanningen.
Dag 1
Jodå, det var en bra dag idag. Fick sovmorgon till 04.30 sen var det dags att gå upp och sparka igång vedspisen och koka sin första kanna kaffe. Sumpen hade mognat finfint sedan igår så jag behövde bara fylla på med ett halvt kaffe mått, ahh det skulle bli en bra dag. Eftersom jag hade tagit lite sovmorgon han jag bara läsa igenom halva ATL innan det var dags att dra på sig den obligatoriska bondeutstyrseln, blåstället, john deere kepan och stövlarna.
Efter att ha utfodrat djuren (hönsen,grisarna,fåren,korna,getterna,minkarna,krokofanterna och varulvarna) var det mjölkningsdags.
Dagens jordbruk är högteknologiskt och Mjökningen är helt datorstyrd via programmet "Milk Master" från microsoft som är programerat att starta mjölkningen varje morgon 06.00, vilket innebär att den startar någon gång mellan 03.35 och aldrig. Idiotsäkert.
Den eventuella mjölk som produceras hämtas 07.00 av mjölkbilen den körs av (troligtvis) en kvinna som heter Dagmar Fitsijakova. Väldigt trevlig, så länge hon har sin tuggtobak, hörde att hon tidigare hade jobbat i staterna och i april 1962 tydligen stött ihop med Stan Lee och Jack Kirby när hon hade fått slut på tobak. Dessa två unga män hävdade senare bestämt att The Hulk baserades på en sann historia. Jaja.
Ojdå nu är hönsen på varulvarna igen, måst gå. Men häng med nästa gång så får ni lära er mer om det spännande livet på en bondgård.
Jomenvisst.

4 kommentarer:

Cowchasers Slädmekaniker sa...

Det här låter spännande! Vill veta mer!!!

CC-Sailor sa...

Hmm bor varulvarna nere i köks källaren eller i maskinhallen?

Anonym sa...

Källaren så klart...dom gillar inte ljus!

Cowchasers Slädmekaniker sa...

Och ljus tränger in i maskinhallen då eller ? Jag skulle gärna vilja träffa den bonde som på dagen beger sig in i sin maskinhall och inte ordnar upp röran som tydligen är obligatorisk där.