fredag 4 april 2008

Heminredning och Folkdöd.

Varning till känsliga läsare: Följande text kan innehålla spår av talspråk, punkter, komman och morbida tankegångar.

Ett tidigt känt ”faktum” är att om man hamnar i helvetet kommer man att brinna för evigt. Forskare (läs. Mig) har genom studier nu kommit fram till att man förutom att brinna för evigt kommer man vara tvungen att välja tapeter till en lägenhet med oändligt antal rum, detta med vissa kriterier:
-Tapeterna skall inte vara för ljusa men inte heller för mörka.
-Tapeterna skall enkla men inte utan struktur.
-Rummen skall matcha varandra men man ska känna att man kommer in i ett nytt rum.

Detta forskningsresultat föranleddes av att forskaren (läs mig) i närtid ådrog sig en ny lägenhet (läs. 2:a, 62kvm, Boden). Utdrag ur besiktningsprotokollet:

Vardagsrum: ”Skruvhål i vardagsrumsväggar. Skruvhålen verkar dimensionerade för att kunna förtöja mindre containerfartyg (eget antagande)…”
Hall ”Skadade tapeter i hallen. Djupa revor i tapeten verkar ha uppkommit vid upphetsning av ett större exotiskt rovdjur ur kattfamiljen (eget antagande), dessa rivmärken återfinns på vardagsrumsgolvet bredvid rödvinsfläckarna...”
Kök: ”Mörka fläckar på tapeten i hela köket. Kan vara resultat av experiment med matoljans explosivitet och dess effekt på gul tapet (eget antagande)…”

Min egna subjektiva bedömning är att någon har hållit ett större exotiskt rovdjur ur kattfamiljen fast kedjad i vardagsrummet, rovdjuret har försökt ta sig in i köket via hallen, arbetsklimatet för experimenten med matoljans explosivitet har påverkats och därför har man använt sig av rödvinets lugnande effekt på rovdjuret.

På grund av allt detta fick jag beslutat, till min då stora förtjusning, att jag skulle få omtapetserat i samtliga ovan nämnda rum samt slipning och lackning av golvet i vardagsrummet. Jag blev därpå ombedd att hämta tapetprover på en färghandel i centrala Boden.

När jag senare samma dag står vid disken på färghandeln i stan och frågar efter tapetprover tittat expediten besvärat på mig och hänvisar mig till ett industriområde utanför centrum. Tydligen gick inte tapetproverna att förvara i Boden centrum, detta på grund av utrymmesbrist och att dom skymde solen för Boden centrums 5000 innevånare.

Dagens tips! Är du i behov av att titta på tapetprover bör du beakta detta. Bor du i en etta eller i en bostad där inget rum överstiger 20kvm bör du välja en annan öppen plats att öppna dessa tapetprover på. För att kunna öppna dessa massiva kataloger behöver du en takhöjd på minst 2,5 meter.

Nog om katalogernas storlek… förutom att dom är ENORMA!

Tapetproverna bestod av två kataloger, katalog ett med olika nyanser av kräk, katalog två med psykedeliska mönster som troligen gett upphov till färgerna i katalog ett.
Ungefär vid denna tidpunkt börjar min förtjusning vända till något som mer går att likna vid panikångest.

Teorier börjar födas om sekter bestående av vilsna nyblivna bostadsägare med familjer som sitter i grottor någonstans i Ryssland. Alla ivrigt väntande på det kollektivt självmord om skall ske i samband med publiceringen av 2009 utgåva av tapetprover. Den beslutsångest som kommer att utrota världens befolkning, alla andra, alla som ej är utvalda.

Teorier om hur självmordsoffer lika gärna skulle kunna fraktas i polisens Volvo kombi men istället hämtas med ambulans. Detta med ett enda syfte, att få med sig dödsorsaken (tapetproverna) ut ur den otapetserade lägenheten och med till polisstationen.

Synen av hur glada småbarnsfamiljer flyttar till ny bostad i tron om att ge sina barn en bättre omgivning att växa upp i. Allt resulterande i delad vårdnad och ungdomsanstalter över en katalog med tapetprover.

Med rädsla för detta bläddrar jag snabbt fram tre tapeter i katalogerna.
Det får bli den som påminner om en spya av vaniljglass med lite lakritssås i vardagsrummet, det stod mellan den och den med nyans av lite mer lakritssås.
I hallen får det bli en psykedelisk ur katalog 2 för att få eventuella besökare att vända i ett tidigt skede.
I köket valde jag en bajsbrun med runda ringar av något som blänker, orsaken är fortfarande okänd, kan vara min fascination för saker som blänker.

I min iver över att välja tapeter inser jag att jag faktisk önskade att Katalogerna vore större, ungefär som böcker för barn där man kan lägga dom ner och vika upp en massa häftiga grejer. Tänk att kunna vika upp ett helt rum för att kunna ställa in lite möbler i katalogen eller hänga upp en tavla för att se hur det skulle se ut.
Detta stycke skyller jag på total sinnesförvirring och knark.
Säker samma slutsatser som expediten drog när jag la fram samma idé för honom vid återlämnandet av tapetproverna, kan vara min fascination av saker som blänker...

-"Det blir nog bra!" Utstöter jag och känner hur ångesten och självmordstankarna drar sig tillbaka till dom ostädade delarna av mitt huvud.

Slutsats: Tapetprover, orsak till död, lidande och förintelse på våran planet. Vid tillfällen av omtapetsering, välj att måla en slumpmässigt vald färg ur färghandelns sortiment, i samtliga rum. Fem chockrosa rum är bättre än att finna sig själv i en ambulans hoptryckt under två kataloger tapetprover, känna antydan till likstelhet, snaran skaver mot halsen, likfläckar börjar uppträda och ambulans personal som skrattar åt ditt öde.

Råger över, råger ut!

6 kommentarer:

Malla sa...

I love it! Kan mycket väl föreställa mig Mr. Simon "Ambivalent" Nilsson slita sitt hår över att behöva välja tapeter! Skrattar så jag får ont i magen!

På tal om lakritssås däremot intog jag vårens första lakritspuck igår och kom då att tänka på hur du och jag brukade göra eskapader med gamle gode Bertil staden runt för att komma över lite lakritssås till vår glass.

Jag mindes även när Johan serverade marängsviss med lakritssås, men det var inte lika mycket av en solskenshistoria... :)

Cowking sa...

Grymt skrivet simon, visste att det skulle vara värt att ha den här sidan som startsida om jag bara väntade nog länge, fick ett gott skratt! När är inflyttnings festen?

CC-Sailor sa...

Måste du tapetsera själv också för i sådana fall ser jag fram mot när vi får historien om mönsterpassnings hällvetet!

Cow Commander sa...

Malla- Jag har sett reklamen för lakritspucken men inte provat den än...smakar den som förr? Vi var förresten Piteås största glassmonster på den gamla goda tiden.. :)
Lars- Tack! Inflyttningsfesten blir nog lite senare så det är lite folk upp och så jag har hunnit få till lite här hemma.
Johan- Jag ska som tur var inte tapetsera själv...jag lämnar det åt proffsen...hoppas bara att jag har sagt rätt artikelnummer till rätt rum.

Jakelisnakeli sa...

Simon, jag måste säga att jag tycker att du gör det onödigt svårt för dig. Jag menar du har ju I19 inte allt för långt borta, är ju bara att "låna" lite maskeringsnät av typ M/90 Sommar och sedan spika fast detta på väggarna. Då vintern och juletiderna nalkas kan du alltid byta ut maskeringsnäten mot vintervarianten.

Skulle du dock tycka att det saknas nånting på väggarna så kan jag starkt rekommendera värnpliktigas PEK-tavlor som du kan sätta upp lte här och var i hemmet.

Mitt bästa tips mot vinfläcken på golvet är nog att helt enkelt inreda samma rum med en försvarsladdning eller stridsvagnsmina, folk kommer då istället bli mer chockad över att du har minor i rummet och totalt ignorera vinfläcken.

Skulle du eller någon annan vara intresserad av tips och råd så är det bara att skicka ett mail till Bahilor@hotmail.com. OBS! Märk mailet med "Jakob Tipsar" så ska jag svara så fort jag kan.

Mvh Jakob

Cow Commander sa...

Jag vet inte...låter ju bra för visso men jag tror inte att det kommer gå hem hos dom damer jag försöker mig på... Tack iaf Jacke :)