lördag 19 januari 2008

klockan 2

I sann cowchaser anda har jag bestyämmt mig för att bara blogga när jag är onykter, vilket föranleder kvällens blogg. Nämligen feminism!¨

Feminist är den som ser att män som grupp är överordnade kvinnor som grupp i samhället (Sverige och övriga världen) och som vill göra något åt detta. (märk väl att det står "män som grupp", det står inte "alla män", vilket är nåt helt annat).

Det är allstå inte fråga om att tycka nåt här, kvinnor som grupp ÄR underordnade män som grupp, det är ett faktum, inte en åsikt. De som säger att de inte är feminister brukar inte ha denna enkla ordboksdefinition klar för sig. Synd nog.
Jag snöade in på det här med manshatet. Fast jag har lovat mig själv att inte kliva i, när detta hjärnspke dyker upp, kan jag inte låta bli.
Jag är feminist och INTE manshatare. Tvärtom. Men jag kan förstå dem som känner sig en aning skeptiska till den grupp människor som står för nästan allt mördande i världen. Samma grupp äger nästan all mark och naturtillgångar som går att äga och har överlägset mest pengar, aktier, maktpositioner med mera, med mera, ja den här gruppen har verkligen extra allt.

Samma grupp har en ful vana att köpa människor, företrädesvis kvinnor och barn, för att använda deras kroppar till sex eller annat slavarbete som att sy Nikekläder i ett plåtskjul för en skitsumma. Och eftersom samma grupp har monopol på världens alla vapen, så är det ju en grupp man tänker sig för innan man sätter sig upp mot.
Med tanke på den förödelse denna grupp, alltså många män, skapar för världens barn och kvinnor med våld och mord och krig och sexuella övergrepp så kan man ju bara dra slutsatsen att kvinnohatet är vida överlägset mer utbrett än mashatet.
Och det är ett hat som är obegripligt med tanke på den obefintliga skada kvinnor som grupp ställer till med i världen.
Egentligen är det konstigt att det inte finns fler manshatare i världen och konstigt att det finns så många kvinnohatare i världen ... För att det ska bli jämställt, det vill säga, för att vi ska bukt med rådande sociala strukturer som Fann skriver om, som gör att vi lever i samma land, i samma värld, men på så förskräckligt olika villkor, bara på grund av våra kön, så måste män släppa ifrån sig en hel del privilegier, en hel del pengar, en hel del makt.
Vare sig kvinnorna TAR det dom vill ha eller männen GER ifrån sig en del, så måste kvinnorna få mer än vad de har nu, och männen mindre än vad de har nu. Så är det. Det är kanske det kravet (och den insikten) som gör att män tänker på hat när det blir snack om feminism och jämställdhet. Slut tut på er alla

7 kommentarer:

Cowchasers Slädmekaniker sa...

MYCKET bra lassemannen. Men hur ska vi då gör med Cowchasers.
Vi som har planer på att ta över världen och inte har en enda kvinna/tjej/flicka med.

Cowchasers Slädmekaniker sa...

Dessutom! Se till att vara mer onykter i framtiden ! :)

CC-Sailor sa...

Hmm jag har dubbel moral och jag står för den det är allt jag har att säga!
Ja mer onykter het åt folket! ( i samn Cowchasers anda!)

CC-Sailor sa...

hmm föresten när blev du slädmekaniker eller rätare sagt när blev du mekaniker över huvud taget claes?=

Cowchasers Slädmekaniker sa...

Köpte diplomet av en uteliggare.
Så nu är jag högre i grad än dig på båten ! :D

johan sa...

Jag har köpt sådant IT-diplom på googel så nu e jag högre än dig på ditt jobb!

Cowchasers Slädmekaniker sa...

Härligt! Jag börjar bli less, så då byter vi :)