fredag 21 maj 2010

Har Aftontidningarna ens journalister som jobbar där?

Forskare har lyckats byta ut allt DNA i en cell mot eget konstruerat DNA, källa b.la DN I artikeln kan man läsa:"Flera forskare som uttalar sig är försiktiga och vill inte jämställa den nya cellen med att skapa liv" ”en organism med ett syntetiskt genom, inte en syntetisk organism” Etc
Vad får då t.ex Aftonbladets "journalister" ut av detta? Aftonbladet och naturligtvis vill inte Expressen vara bättre på rubriksättning eller ens bemöda sig med att kolla vad de rapporterar: Expressen Frågan är ju om de bara är inkompetenta eller om de medvetet ändrar verkligheten så att det låter bättre. Antagligen en blandning av bägge. Men allvarligt med tanke på att det tog ungefär 30sec med google för att ta reda på vad forskarna egentligen gjort tror jag att vi ser slutet för kvällstidningarnas nyhetsrapportering. De kommer i framtiden helt att gå över till artiklar som expressen ger ett lysande exempel på "hur högt är ditt vagina IQ?" Nu när internet tablets snart är var mans egendom, vad finns det för mening med att ha så pass oseriösa tidningar som kvällspressen utgör? Har kvälspressen ens en framtid när alla kan ta fram sin tablet eller telefon och kolla fakta från bra mycket bättre källor? Jag siar att kvällspressen inte kommer att överleva 10-talet, tiden får utvisa om jag har rätt!

3 kommentarer:

Magnus Engdahl sa...

Jag hoppas du har rätt om kvällspressen. Den blir allt sämre allt snabbare. Har helt slutat köpa kvällspressen och går allt mer sällan till Aftonbladet.se som jag tidigare så flitigt utnyttjat. All respekt är borta. Expressen skall vi inte ens tala om.

Coolt med den artificiella cellen dock ;)

Saffe sa...

Ja konstig rubrik sättning. Knappast konstgjort liv. knappt nån skillnad på detta och vanlig genmodifierad majs.

Cowking sa...

Tycker nog att det börjar vara pinsamt med hur kvällspressen har blivit mer och mer som skvallerpressen, min uppfattning är att förut handlade det ju mer om seriös journalistik kryddat mer skvaller. Nu är det snarast tvärtom. Förutom att journalistiken inte är seriös!!