onsdag 29 april 2009

My name is Claes

Har haft minst sagt otur de senaste 2 dagarna och jag börjar fundera på om jag inte egentligen heter Earl Hickey utan att själv veta om det.

I gårdags morse vaknar jag upp till att våra system inte går att komma åt. Börjar felsökning och får ont i magen... Åker ut till platsen där dom fysiskt står och felsöker då det visar sig att en av servrarna har fått kortslutning i nätaggregatet och dragit med hälften av dom andra servrarna i fallet genom att utlösa en av de två säkringarna.
Problemet löst genom att flippa upp säkringen (fick lite gamla bastuvibbar faktist), dra ut den nedrans servern (hade gärna skrivit att jag hoppade lite på den också men det gjorde jag inte) och startat upp de som blivit avstängda. Gott!

Idag var det dock värre...
Vårt ANDRA system blir strömlöst, det som vi även är mest beroende av! Som dessutom står på en helt annan fysisk plats! Och inte bara det, det händer precis när det absolut INTE fick hända. Hade strömmen gått 15 minuter senare hade jag överlevt, men icket!

Så nu ska jag börja snickra på en lista över alla snedsteg jag gjort och försöka återgälda de fel jag gjort, bara på något sätt fylla på mitt karmakonto.

My name is Claes

3 kommentarer:

Johan sa...

www.arbetsformedlingen.se

Anonym sa...

Akta dig bara så att inte ponten kommer och stjäl servrarna av dig som grädde på moset!

Simon sa...

du kan väl publicera din lista här? :)