torsdag 29 september 2011

Sony Ericsson ger officiellt stöd till rootning och modifikation av mjukvaran!

"Som ett vidare led i Sony Ericssons nya satsning så låter de nu meddela att de ger sitt officiella stöd och sin välsignselse till utvecklargruppen FreeXperia, med rötterna i det numera välkända xda-developers-forumet, som alltså kommer arbeta för att ge Xperiamodellerna fullt stöd för Steve Kondiks populära CyanogenMod."


Mycket bra initiativ, om jag hade råd skulle jag köpa en xperia play omgående, stöd för moddning och möjlighet att spela emulator spel med en riktig kontroll. Det skulle vara den ultimata mobilen för mig. Får hålla koll på blocket och tradera.....

Nyhetsläsare ala Jerry Maguire!

En sydafrikansk nyhetsuppläsare fick frispel och sa vad han egentligen tyckte under en nyhetssändning i Sydafrika. Måste ändå säga att han har skön stil, älskar avslutningen ”kärlek, respekt, anarki, följ mig på Twitter” Om jag hade Twitter skulle jag följa honom. Skulle vara kul att se detta hända i Sverige. Frågan är vem som vågar ta steget? Skulle tippa på Bengt Magnusson!!

onsdag 28 september 2011

Elpriset statens fel?

Dn rapporterar att avregleringen av el-marknaden ska utredas. Jaha ska vi bli glada för det? Tycker snarare att det är skrämmande att vi har så inkompetenta företrädare så att de inte förstod att om man tillämpar fri prissättning på ett område med ständig brist och i princip noll ny etablering (varför skulle nått stort el bolag satsa på ny produktion? De konkurrerar ju bara med sig själva?) så kommer priserna att stiga och pengarna går från medborgare till VD.ar utan att vi fått något för det! Att avreglera el marknaden får ju privatiseringen av tågtrafiken att framstå som en framgångs saga utan dess like. Nää det är lika bra att förstatliga alltihop och avkräva Reinfelt eller vem det nu månde vara ett ansvar för att elförsörjningen ska fungera. Som det se ut nu kan de ju bara skylla på marknaden.....börjar undra vad vi ska ha politiker till överhuvudtaget då de snart inte styr över något eller har ansvar för något?

lördag 17 september 2011

Coca-Cola VS Pepsi




Efter en del diskussioner om man kan skilja Cola från Pepsi, så beslutade jag mig för att utföra ett litet test.

Förutsättningar: Pepsi och Cola hälldes upp i fyra muggar. Slumpmässigt, dvs det kunde vara 3 pepsi och en cola eller alla cola...osv.


Efter att drycken hällts upp, kom jag in och fick smaka och lukta på colan.



Resultat: 3/4 jag misstog en Pepsi för cola

Detta var ju lite vagt resultat så min fru fick genomgå testet.

Samma förutsättningar, alla kan vara Cola och eller ingen.

Resultat: 4/4

Perfect score, efter lite diskussioner enades vi om vissa skillnader.
Weronica påpekade att Pepsi har en doft, en betydligt starkare doft än cola. Dessutom enades vi om att texturen är annorlunda, Pepsi har mindre bubblor och upplevs konstigt nog som mer kolsyrad än Cola.
Detta var naturligtvis bara ett första test, med en inte helt definitivt resultat kan vi konstatera att fler och större test behövs för att helt kunna lägga denna fråga till handlingarna.
(om ni tycker att de är fusk att flaskorna syns och att man kan lista ut hur många som är vad utifrån mängden i dem, så stod de inte där under själva prövningen)

onsdag 14 september 2011

Är detta ett ok försvar?

Den mord-åtalade pappan som i somras dödade sin sjuårige son med 17-knivhugg efter han slängt ut sin svärmor ur lägenheten kör på det gamla klassiska försvaret: Temporär psykos, eller nån variant av det. Är detta verkligen ett försvar som fungerar? Om nån ur swecopy maffian kommer och knackar på kan man inte bara säga att "jag visste inte vad jag gjorde när jag delade ut Jägarna 2, jag var galen. Vem vid sina sinnens fulla bruk vill ens se filmen, än mindre sprida den?" Tror ni att det håller?

söndag 11 september 2011

Osynlig Stridsvagn!!





Osynlig Tank!
Nåja, i ett första skede handlar det om att, som jag förstår det att "kopiera" andra sakers värmesignatur så att den blir svår-upptäckt mer IR-kamera. Men i förlängningen påstås tekniken kunna göra stridsvagnen osynlig a-la "predator" Det vore riktigt coolt!!

torsdag 8 september 2011

onsdag 7 september 2011

Carstageing?

Homestageing har börjat sprida sig till bilmarknaden, hade jag behövt en bil hade jag lätt köpt den!

Opel Astra

Diablo 3 beta läckt!

Nyheten

Trevligt att se att det betatestas, även om det verkar vara i begränsad omfattning! Tror fortfarande på release innan Jul!!
generated by sloganizer.net