onsdag 31 mars 2010

Reality check (verklighets koll)

Läste på Dn om IPRED lagens eventuella effekt och hittade då följande citat av Lars Gustafsson vid Ifpi. "Nu hör det nog inte till det mest feta att gå på skolgården och skryta om att man har hämtat musik olagligt" Ärligt! Har det någonsin varit det? Har han någon kontakt med verkligheten? Man får ju ändå säga att man har varit med sedan det här med fildelning började, och jag kan då aldrig minnas att det var något man skröt om? Hur skulle det låta? "Ja jag delade då ut Transformers 2 idag" "W00t, hur vågar du? tänk om Ponten ringer på?" Osv..tror inte att kidsen som använder pappas dator för att seeda porr vampyr serier tycker att det är coolt, för dem är det väll det man använder internet till, det och WoW då förstås! Tror att det är större chans att dom skryter om att dom raidat Naxxramas än att de delat filer olagligt! På DN konstateras även att intresset för anonymitetstjänster har ökat lavinartat och att det har gjort det svårare att bekämpa riktiga brott på internet. Oooh det var ju helt oväntat? Men jag antar att i Ponten m.fl värld är det värt det att pedofiler och knarklangare kommer undan så länge det får ge nån tonårstjej astronomiska böter för att vilja se senaste avsnittet av True Blood när det släpps och inte ett halvår senare (då de visas på svensk TV, i bästa fall) Nåja, keep upp the good work Ponten, man får ju ge grabben cred för att han har lyckats scamma musik och filmbranschen på pengarna för sin lön iallafall, kan då inte tänka mig att dom kommer att tjäna på att angripa problemet på det här sättet i det långa loppet iallafall! Hoppas artisterna snart inser att de inte behöver ett skivbolag för att tjäna pengar på sina låtar så att vi slipper dom och alla tokigheter de ger upphov till.

lördag 27 mars 2010

Leksaker till Helge(tm)



Kollade runt helt osjälviskt på lite saker till mitt framtida barn. Och fastnade för denna. Radiostyrd. Tre digitala proportionella funktioner; styrning, drivning, belysning, körriktningsvisare och bakre koppling. Lätt nått som jag helt osjälviskt kan trycka på beställ knappen va? Bara 1048kr inklusive moms!
Dessutom köper man ju till det fjärrstyrda släpet här för bara 678kr inklusive moms!Weronica kommer att bli lyrisk och Helge också!

fredag 26 mars 2010

Sluta lalla!!

Nu är det fanimig dags att släppa sargen, sluta lalla och börja tackla! Folk som bränner flaggor, särskilt vår fina Svenska, ska behandlas som puck-tvåor och sättas i sargen med skallen före!

Det verkar som det blivit allmänt accepterat att skända länders flaggor på liknande sätt och då föreslår jag att vi skickar de Gripen vi inte fått sålt och visar vart skåpet ska stå.

onsdag 24 mars 2010

Bullbak!


Idag var det bullbak, Peter och Johan var här och kritiserade bullarna och drack kaffe. Har planerat lite för hur vi ska vara barnlediga och städat undan lite flyttlådor. Nu ska jag laga en kycklinggryta och sen kanske det blir att se någon serie eller nått. Skönt att det har börjat tina så att man får lite vårkänsla, men det kommer att bli en grymt slaskig vår med all snö som ska bort! Dags att köpa ett par stövlar? Till exempel dessa?

tisdag 23 mars 2010

Lyxfrukost

Idag så lagade jag och min fru en lyxig frukost bestående av amerikanska pannkakor och sirap med blåbär. Sen blir det nog ut på en promenad i det fina vädret! Köpte ett nytt bord på sekondhand igår, det kommer att bli jättefint bara vi får slipa upp benen lite-grann! Dessutom är 100kr för ett bord är ett kap! Få se om jag orkar baka lite bullar ikväll, måste skriva lite på uppsatsen också tyvärr! jaja nu ska jag ut i solen en stund i alla fall! //

onsdag 17 mars 2010

Första besöket (vardagsblogg) (eller varför kan inte våran blogg vara som alla andras?)

Igår var palten här och hälsade på i vår nya lägenhet, invigde kaffepressen och hade bakat lite! Blir nog en promenad idag och så ska vi till barnmorskan för kontroll! Sen måste jag ta och jobba litegrann. Tråkigt men det måste göras! Har fortfarande en del flyttkartonger att städa undan också! Jaja bara att kavla upp ärmarna!

lördag 13 mars 2010

Melodifestival forts

Skulle bara säga att rätt låt vann! Anna Bergendahl, söt, orginell och grym röst! Jag kommer att köpa skivan om materialet håller lika hög klass som "This is my life"

En förklaring önskas!

Just hemkommen från ikea, efter en god middag bestående av hemlagade burgare och frisco bröd slog jag på TV-apparaten och halkade in på melodifestivalen! Efter att ha tittat ett tag väcktes ett par frågor! För det första, HUR, jag upprepar H..U..R?? kom Dolph Lundgren att leda detta spektakel?? Seriöst, om ni hade gjort en lista på de som var mest troliga att leda melodifestivalen 2010 hade han varit med på 1000-topp? Antagligen inte, killen som spelar Ronja rövardotters pappa! (Börje Ahlstedt) hade varit långt mycket troligare. Men å andra sidan så är väll tv att anses som en kreativ verksamhet och att man ska tänka utanför den berömda lådan uppmuntras väll! Men om lådan var en tändsticksask i Paltens lägenhet har dom tänkt så mycket utanför att de hamnat i Andromedagalaxen . Förövrigt kan man konstatera att det inte är samma nöje att kolla melodifestivalen numer. Var är alla roliga värdelösa bidrag, var är baktakten? Om man skulle jämföra alla vinnare i melodifestivalen från 90-talet så skulle de lätt få spö av alla låtar i finalen, vilken som helst!!! Och detta oavsett vad man tycker om stilen, artisterna nuförtiden är KAN ju faktiskt sjunga, allihop!? Whats up with that?
Ta tillbaka den härligt sunkiga alternativ känslan man fick från melodifestivalen förr! Det var det som gjorde det till en happening!!

Mellantid på IKEA

Genialt av dom att ha ett fik där! Men dom är ju på tok för billiga! När folk har tagit sig igenom halva denna dödslaburint skulle dom gärna betala 50kr för en kopp java! Måste tipsa Kamprad om detta, kanske kan få en del av intäkterna!

fredag 12 mars 2010

Vem är vem









Elin Lanto?
Jadzia Dax?

När jag ändå är nördig kan jag ju lägga upp ett inlägg som jag kom att tänka på efter deltävling två i melodifestivalen

Skandal i på spåret!

Det var en rafflande på spåret final där jag får skryta med att jag t ex tog Boston på 10 p .

Men den stora nyheten är att de hade fel på en fråga. Batman var visserligen Bruce Wayne förut, men nu heter han ju faktiskt Dick Grayson! Rätt ska vara rätt!

Är Fredrik Linström inte en tillräckligt bra domare?

söndag 7 mars 2010

Flyttkaos och psykologi!

Håller på att flytta till vår nya lägenhet och upptäckte något intressant; jag flyttade två identiska gardinstänger från den gamla lägenheten till den nya. Den första var upphängd i de "standard" fästen som ofta finns i lägenheter, man hakar bara fast den nya L formade fästet i en redan ditskruvad platta. Denna var inga problem, kom till den nya lägenheten och hakade fast den på samma sätt i de förmonterade plattorna. Där den andra stången satt i den gamla lägenheten saknades dessa plattor och fästena var skruvade direkt i väggen!
Jaja, skruvade ner dessa fästen och gick över till den nya lägenheten och gör vad? Jo börjar skruva ned de universalfästen som jag egentligen bara kunde ha hakat i fästena i! Därefter borrar jag nya hål och sätter upp stången på samma sätt som i den gamla lägenheten. Inte förrän min fru kommenterar att det tog lång tid att sätta upp stången så kommer jag på att det nog var lite onödigt att borra nya hål! Ibland blir det fel när jag tänker!

fredag 5 mars 2010

Om johan hade tid att se tv....

istället för att rädda fastfrusna fulla stockholmare på färjor, så hade han kunnat se sin drömflicka på "skavlan" 21.oo SvT 1!

måndag 1 mars 2010

Movits!

Måste slå ett litet lokalpatriotiskt slag för Jocke och grabbarna i Movits!. Nog för att 2/3 är från Lule, men det får gå för nu iaf.

Dom har nämligen turnerat runt i staterna och filmat det i den underbara videobloggen firstwetakemanhattan.se

Ja säj då bara, Öjjebyn!
generated by sloganizer.net