fredag 31 juli 2009

Nya Kåhny H. - "Jag ska bli en rocker!"

I helgen som var tog jag ett djärvt beslut. Efter många år som en riktig dansbander har jag insett att det inte direkt ger några kvalitetsbrudar. Efter ett besök till bokbussen här i byn fann jag ett nypressat exemplar av Rock Magazine där orkestern Mötley Crüe, iklädda snävt åtsittande läderbyxor och trasiga linnen var överösta av lättklädda damer.

Ryktet i byn säger att Pite Dansar och Ler är Sveriges fräckaste festival där landets alla rockbrudar vistas. Iallafall om man ska tro killarna med EPA-traktorer på byn.

Jag beslutade mig därför att åka till storstan Pite, checkade in på Pite Havsbad där jag så många gånger tidigare varit och dansat till Göranz. Men tiden med Göranz har jag lämnat bakom mig för att istället förvandla mig själv till en äkta rocker.

Hade med mig mina hårdaste kläder och tog ettans buss in till stan. I höjd med Munksund stiger en gudinna på bussen. Denna jungfru utav skönhet, en skönhet jag aldrig förr beskådat, hade likt jag själv klätt sig i riktiga rockkläder. Jag tog genast lärdom av rockstar-stilen och gjorde allt för att fjättra denna ungmö, jag spelade svår, rökte en cigg (min första någonsin) och drog min grovaste svordom: Till slut gav hon med sig.

Med armen om henne äntrade vi festivalområdet. Jag hade aldrig sett så mycket folk tidigare men var tvungen att dölja min entusiasm för att behålla lugnet och damen.

Cool som jag ville vara hörde jag hård musik från ett öltält. Jag styrde dit och satt in all min kraft för att övertyga henne om min rockstil. VI drack en öl, sen gick vi till dansgolvet där jag rörde alla kroppsdelar jag kunde, som jag sett dom gör på SVT 1. Musiken var inte direkt Göranz, dom skrek om mord och hemskheter, på engelska dessutom, det var det vedervärdigaste jag hört!

Tillslut hörde jag inte mina egna tankar och var tvungen att ett diskret sätt ta mig därifrån. Då hörde jag en annan orkester som spelade en bit bort, det lät som rock så jag slet tag i min dam och drog med henne ut från tältet. Halvvägs fram till dansgolvet känner jag dock att kvinnan som springer bakom mig plötsligt drar mig till vänster mot bajamajorna. Tvekar först men ser glimten i hennes ögon och följer med in.

Har aldrig varit med om sådan njutning förut, men jag måste säga att jag redan då var förvånad hur en sådan ungmö kunde vara såpass utvidgad som hon var. Svaret kom inte långt sendare när vi lämnat bajamajorna bakom oss:

Nu måste jag åka hem, sa hon. Jag hamnade på bortamatch i Munksund igår, sångaren samt basisten i DLK tog nästan kol på mig fram till jag äntligen kom med bussen in till stan.

Nu en vecka hemkommen efter helvetesfestivalen känner jag mig djupt kränkt av arg musik, överberusade storstadsbor och att än en gång varit pucktvåa.

Misslyckat experiment

Har lagrat en påse OLW ostkrokar hos Herr Älg sedan 10 dagar med förhoppningen om att dom ska bli sådär lagomt sega och goda.

Experimentet började helt enkelt med att påsen öppnades och placerades ute i vardagsrummet. Efter två dagar var dom fortfarande inte bra så innehållet hälldes över i en skål och placerades i ett skåp där de nu har stått i ca. 8 dagar och idag var det dags att skörda.

Resultatet: inte så bra. Inte så bra alls.
Segheten finns där, men smaken och upplevelsen saknas.

Nästa experiment får vara lite mer planerat och inte bara en bordglömd skål ostkrokar.

Förstår dock inte hur dom kan ha varit kvar så länge med tanke på vem dom lagrades hos...

torsdag 30 juli 2009

På spaning efter Kåhny Håkanzon!

Besök på PDOL och vi sitter precis nu på Kittelfjäll, dolda bakom folksamlingen och spanar på en man vid namn Kåhny - Kåhny Håkanzon, självaste mannen, myten och legenden!
Han befinner sig på mitt i gröten och röjer till livebandet som spelar Rage Against The Machine - Killing In The Name Of. Han är klädd i en vit piké, lätt urtvättad och nedstoppad i sina beiga kahkishorts, vita tubsockar och sandaler, han dansar bugg tillsammans med en kvinna i vitt linne.

Leendet på hans läppar beror nog inte bara på all Norrlands Guld som han blivit serverad, leendet på hans läppar beror mer, tror vi, på kåtheten i hans blick och möjligen löftet om ett säkert kort.

Vi bestämmer oss för att följa efter den man som i några år har varit föremål för en viss beundran här hos Cowchasers, ut från Kittelfjäll leder spåren ner mot Babylonscenen.
Strax innan bajamajorna försvinner spåren av Kåhny och vi kan bara hoppas att han denna gång fick vara först på pucken, men vi är glada över att äntligen fått ett ansikte till denna legend!

Råger över, råger ut / Johan & Claes

måndag 27 juli 2009

Piteå by boat

Vad gör man en dag då det är 20 grader varmt, solen börjar precis titta fram och ser ut att stanna kvar ?

Jo, man drar till Stenskäret, som riktiga människor gör.

torsdag 23 juli 2009

Ostkrokar!

Det ligger en påse "lagrade" ostkrokar på mitt köksbord vill bara säga att idag är de perfekta för att plockas!
Får dock hålla mig vet att ägaren av den "lagrade" lasten ostkrokar inte skulle vara nöjd på mig om jag började gnaga på dem.
För övrigt så vill jag påstå att lagrings tiden för ostkrokar denna tid på året uppgår till fyra dagara.

tisdag 21 juli 2009

Wakeboard!

Började dagen med att vakna helt trasig av någon anledning, var stel och hade ont i min arma, gamla kropp. Duschade och for sedan ner till Herr Älg för att gemensamt köra en frukost på Nodo och därefter göra en shoppingrunda till hans nya lägenhet.
Det resulterade i: ett par ramar, en hammare, ett skruvsett, skavsårsplåster, gummi (vad han nu ska med dom till?) men ingen osthyvel dock.

Under tiden är jag i telefon och försöker få tag i nya fenor till vår wakeboard, tyckte inte riktigt att dom vi gjorde i trä kvällen före dög. Detta resulterade i att vi fick be en butik i Luleå beställa hem, vilket tar minst en vecka.

Herr Älg hade nu börjat planera inköp av ny soffa och valet stod mellan Mio i Pite och Möbelhuset i Luleå. Jag förstod redan innan att vi hursomhelst skulle bli tvungna att åka till Luleå och titta på denna soffa så jag slog en signal till Simon för att höra om vi inte fick låna hans wakeboard och då kunde ta vägen förbi Boden när vi ändå var halvvägs.

Sagt och gjort, soffa inköpt, wakeboard hämtad och ikväll första wakeboardturen på 3 år!
Sjukt kul och en massa nostalgi bara av att ta på sig och känna doften av våtdräkt.

Nu är man dock helt utslagen och sitter hemma hos Herr Älg med en kall öl i handen och kommer nog vara minst lika stel i kroppen imorgon.

söndag 19 juli 2009

Pizza bak!

Efter en lite blåsig dag på stranden så mutade jag Lars att göra pizza så i skrivande stund arbetas det förbrilt med pizza bak i Paltens kök. Claes ligger utslagen i soffan och jag tvättar hoppas det blir en lika nice dag i morgon.

lördag 18 juli 2009

Alkohol Rekord!

Igår kväll kom diskussionen upp på vad är promille rekordet för en människa hur mycket kan man klara av?
Svaren varierade så nu har jag kollat upp lite på webben och så här verkar det vara...
En normal vuxen person som inte missbrukar alkohol blir "full" och slutar självmant att dricka runt 1-1,5 promille naturligt vis så är ju då vana och vikt viktiga detaljer.
Rekordet däremot ligger upp mot 15 promille vilket är sjukt högt!

måndag 13 juli 2009

Starcraft 2 beta

Är nu tillgänglig för de som vill slänga in en ansökan! Hoppas att det betyder att vi får se ett spel innan jul.

http://eu.blizzard.com/support/article.xml?locale=en_GB&articleId=37482

fredag 10 juli 2009

Ny lur

Fick mig ett ryck igår och gick till telefonbutiken och skaffade en ny lur. Det var ta mig fan på tiden då min förra (SE W910i) nog är den sak som under senaste året lyckats åsamka mer skada på mitt tålamod än något annat.

Det blev en Samsung, av alla udda märken så gör jag ännu ett försök efter besvikelserna E700 och X600. Närmare bestämt blev det en S5600 och frågan är om den kommer att blidka mina hårda krav på en lur.

Detta fick mig även att tänka på alla gamla mobiler som ligger och skräpar hemma i någon låda och jag hade tänkt skriva lite om dessa inom snar framtid.

onsdag 8 juli 2009

För alla er Weeds-älskare

Har börjat titta lite på Weeds igen, början av säsongen (5) var lite vacklande men nu börjar det så smått komma igång litegranna.

Hittade även Andy's universitet på nätet där man bland annat kan lära sig hur man startar ett band, hur man hanterar alkehålen och hur man raggar upp utländska damer.

Kurserna hittar ni på UniversityOfAndy.com

tisdag 7 juli 2009

Jag blir så trött!

Internet och Twitter stängdes snabbt av de kinesiska myndigheterna efter upproret i Xinjiang-provinsen...


IDG's excellenta rapportering kring ärendet Kina... och internet...
generated by sloganizer.net